Wat doet het met jou?

ang, boos en verdrietig zijn omdat je vader of moeder kanker heeft is heel gewoon. Laten we eens kijken wat andere kinderen daarover te vertellen hebben.

Je alleen voelen Sommige kinderen voelen zich erg alleen. Het lijkt wel alsof jij de enige bent met een vader of moeder met kanker. Misschien helpt het een beetje als je weet dat dat niet zo is. Daarom hebben we deze site ook gemaakt. Speciaal voor al die kinderen die een vader of moeder met kanker hebben.

Niet kunnen slapen Dat is erg lastig. Je wordt er immers heel erg moe van. Heb je al eens geprobeerd om aan iets leuks te denken? Doe je ogen maar dicht en ga in gedachten naar een mooie plek in het bos of het strand. Voel het warme zand, hoor je de golven?

Buik- en hoofdpijn Soms is het zo spannend dat je er buik- of hoofdpijn van krijgt. Dat is heel gewoon. Niet meteen denken dat je zelf ook ziek bent, maar probeer af en toe even niets te doen. Gewoon lekker met een stripboek op de bank. Mail maar even als je nog andere ideeën hebt.

Vingers in je oren Al dat gepraat over kanker! Het kan zijn dat je er niets over wilt horen. Ook goed natuurlijk, alleen lukt dat soms niet. Belangrijke dingen moeten nu eenmaal besproken worden. Maar het kan ook zijn dat het altijd en alleen maar over kanker gaat, dat iedereen er steeds maar over begint of dat de telefoon de hele dag gaat. Probeer er samen met je vader of moeder een oplossing voor te vinden.
006-9-13-wat-doet-het-bolletje
Anders dan je broer of zus Misschien reageert je broer of zus wel heel anders dan jij. Misschien wil je broer wel praten en jij juist niet. Of misschien wil je zus wel mee naar het ziekenhuis, maar wil jij dat liever niet. Dat is helemaal oke, want iedereen gaat er op zijn (of haar) eigen manier mee om.

Blij zijn, hoop en moed houden Dat is natuurlijk het aller-allerbelangrijkste. Schrijf een kaart, maak een tekening, houd moed, blijf hopen. Kan je verjaardag nu niet doorgaan? Volgende maand misschien wel. Kunnen jullie nu niet op vakantie? Hopelijk gaat het volgend jaar wel door!