Ziekenhuis

Opereren/mama
Bij een operatie haalt de dokter de gemene kankercellen weg. Mama moet een paar nachtjes naar het ziekenhuis. Na de operatie heeft ze een verband om haar borst, want de dokter haalt niet alleen de gemene kankercellen weg maar ook een stukje van de borst, of soms zelfs de hele borst. Daarna moet de wond weer beter worden.
Zitten de gemene kankercellen bij jouw mama ergens anders? Ook dan moet de dokter soms opereren.

 

Opereren/papa
Bij een operatie haalt de dokter de gemene kankercellen weg. Daarvoor moet papa een paar nachtjes naar het ziekenhuis. Is papa aan zijn buik geopereerd dan heeft hij een grote pleister of een verband op zijn buik. Zo kan de wond weer beter worden.
Zitten de gemene kankercellen bij jouw papa ergens anders? Ook dan moet de dokter soms opereren.

 

Chemotherapie
Chemotherapie is een speciaal soort medicijn dat in een spuit, pil of zakje zit. Het heeft soms een gekke kleur. Het helpt als je je voorstelt dat er kleine mannetjes in zitten. Die chemomannetjes doen heel erg hun best om de gemene kankercellen weg te jagen. Je mama of papa krijgt veel chemomedicijnen. Dat is nodig want gemene kankercellen laten zich niet zo makkelijk verslaan. Gelukkig zijn de chemomannetjes met heel veel en zijn ze heel sterk.

 

Bestraling/mama
Deze mama wordt op haar borst bestraald. Eerst zijn er strepen op haar borst getekend. Zo weet de dokter precies waar de stralen naar toe moeten. Die stralen komen uit een groot apparaat dat in het ziekenhuis staat. Je ziet, hoort en voelt ze niet en toch maken ze de gemene kankercellen dood. Goed hè. Mama moet er elke dag even voor naar het ziekenhuis.
Wordt jouw mama niet op haar borst maar op een ander stukje van haar lijf bestraald, dan maken de stralen ook daar de gemene kankercellen dood.

 

Bestraling/papa
Deze papa wordt op zijn longen bestraald. Eerst zijn er strepen op zijn borst getekend. Zo weet de dokter precies waar de stralen naar toe moeten. Die stralen komen uit een groot apparaat dat in het ziekenhuis staat. Je ziet, hoort en voelt ze niet en toch maken ze de gemene kankercellen dood. Goed hè. Papa moet er elke dag even voor naar het ziekenhuis.
Wordt jouw papa niet op zijn longen maar op een ander stukje van zijn lijf bestraald, dan maken de stralen ook daar de gemene kankercellen dood.