School

icoon-school

Kringgesprek
Probeer er in de klas af en toe over te praten, want dan weten de andere kinderen hoe het thuis is. Vertel dat kanker niet besmettelijk is, dat kaal zijn of een pruik dragen erbij hoort, dat Chemo-Kasper heel hard tegen de kankercellen aan het vechten is. Vraag de juf of meester om je te helpen

Er even niet aan denken
Het kan zijn dat je er op school niet aan denkt. Dat is fijn, want dan kun je lekker met andere dingen bezig zijn. Het kan ook zijn dat je er op school juist wél aan moeten denken. Dan zit je hoofd gewoon te vol en kan die rekensom of taalles er gewoon even niet meer bij. Vertel het aan de juf of meester en bedenk samen een oplossing.

Juf/meester wil er niet aan denken
Ook dat kan gebeuren. Sommige mensen vinden het nu eenmaal eng om over kanker te praten. Bedenk samen met papa of mama en plan en wijs de juf of meester op deze website.

 

beer_2

polaroid-school

Kankerscheldwoorden
Ze zeggen wel eens dat schelden geen pijn doet, maar dat is niet waar. Ontplof jij ook als er kankerscheldwoorden worden gebruikt? Niet doen, maar zeg dat je het niet wilt horen. Roep dat het stom is. Ga naar je juf of meester. Ga niet schoppen of slaan, maar doe er iets aan! 

bol-schelden

Spreekbeurt
Heb je er wel eens over gedacht om een spreekbeurt over kanker te houden? Jij weet er nu natuurlijk ontzettend veel vanaf. Maak een lijstje met dingen die je wilt vertellen. Ga op zoek naar folders en plaatjes. Vraag de verpleegkundigen in het ziekenhuis om een infuuszak, pleisters, een spuugbakje en gaasjes. Maak gebruik van deze site. Het wordt vast een superspreekbeurt!

Vriendjes, buurtkinderen
Zorg dat je vrienden en vriendinnetjes weten wat er aan de hand is. Vraag ze of ze je willen helpen als je even niet zo lekker in je vel zit. Doe vooral veel leuke dingen met ze.