Wat doet het met jou?

icoon-ikBang, boos en verdrietig zijn omdat je papa of mama kanker heeft is heel gewoon. Laten we eens kijken wat andere kinderen ervan zeggen.

quote-roos-laila

Je alleen voelen
Sommige kinderen voelen zich erg alleen. Het lijkt wel alsof jij de enige bent met een papa of mama met kanker. Misschien helpt het een beetje als je weet dat dat niet zo is. Daarom hebben we deze site ook gemaakt. Speciaal voor al die kinderen die een vader of moeder met kanker hebben.

Niet kunnen slapen
Dat is erg lastig. Je wordt er immers heel erg moe van. Heb je al eens geprobeerd om aan iets heel fijns te denken? Doe je ogen maar dicht, stap in een raket of op een (vliegend) paard en vlieg in gedachten naar een mooie plek in het bos of het strand. Voel de warme korreltjes zand tussen te tenen, het warme water, ben je er al?

Buik- en hoofdpijn
Soms ben je zo moe of is het zo spannend dat je er buik- of hoofdpijn van krijgt. Dat is heel gewoon. Niet meteen denken dat je zelf ook ziek bent, maar probeer af en toe even niets te doen. Gewoon lekker met een stripboek op de bank. Mail maar even als je nog andere ideeën hebt.

Vingers in je oren
Al dat gepraat over kanker! Het kan zijn dat je er niets over wilt horen. Ook goed natuurlijk, alleen lukt dat soms niet. Belangrijke dingen moeten nu eenmaal besproken worden. Maar het kan ook zijn dat het altijd en alleen maar over kanker gaat, dat iedereen er steeds maar over begint of dat de telefoon de hele dag gaat. Probeer er samen met je papa of mama een oplossing voor te vinden.

rotsBlij zijn, hoop en moed houden
Dat is natuurlijk het aller-allerbelangrijkste. Schrijf een kaart, maak een tekening, houd moed, blijf hopen. Kan je verjaardag nu niet doorgaan? Volgende maand misschien wel. Kunnen jullie nu niet op vakantie? Hopelijk gaat het volgend jaar beter!

quote-xander